Hidden Lines

Wanneer ik naar inspiratie voor AV producties zoek, en dan bedoel ik met name video-editing, heb ik één productiemaatschappij waar ik altijd even een kijkje neem. Of ik de film nou al 10 keer heb gezien of het de eerste keer is, keer op keer krijg ik er inspiratie door om mijn eigen edits voort te zetten. Het bedrijf waar ik het over heb is EyeForce in Amsterdam.

Twee jaar geleden ben ik door hun geïnspireerd op het WK kitesurfen. Iets wat ik ambieer en met regelmaat beoefen. Samen met een vriend  ben ik naar het WK gegaan waarna we aansluitend naar de bioscoop gingen voor de eerste ‘echte’ film over het kitesurfen. De hoofdrol spelers waren onze wereldkampioenen uit Nederland (Youri Zoon, Kevin Langeree) en een andere pro kiter (Nick Jacobsen). Aan het einde van de film was ik weg geblazen door de mooiste shots van de mooiste plekken op aarde. Alles zat nagenoeg perfect in elkaar met shots, muziek en interviews. Nadat de film in de bioscoop was geweest werd deze in delen gratis op internet gezet (film). Zo kwam ik terecht op hun website en heb ik meteen al hun beeldmateriaal bekeken. En tot op de dag vandaag houd ik deze maatschappij in de gaten en ze blijven me nog steeds elke dag inspireren.

De onderwerpen die mij aanspreken zijn dan ook production design, montage en audio. Deze drie onderdelen zijn voor mij van enorm belang in mijn eigen video-edits maar ook in die van anderen. Audio wordt door EyeForce zelf gecomponeerd in combinaties met bestaande muziek die passen bij het soort film wat zij maken. Door de audio worden de uitingen in de film extra versterkt en worden er accenten gelegd bij bepaalde gebeurtenissen. Naar mijn mening is er zonder goede muziek geen goede montage mogelijk, uiteindelijk moet het totale plaatje kloppen. En dat is waar zij heel goed in zijn. Het is absoluut de moeite waard om de serie ‘Hidden Lines‘ of ‘Youri Zoon: Forward‘ te bekijken.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s