Allemaal leuk en aardig de duizenden verschillende apps die je kan downloaden en nog heel veel meer websites die je kunt bezoeken, maar is het ook makkelijk te gebruiken en misschien nog wel belangrijker, voegt het iets toe aan wat je al weet?

 

Als je een app hebt gedownload is het ook heel fijn als je weet hoe de app werkt. Als voorbeeld ga ik hiervoor de app Instagram gebruiken. Het is de meest simpele app maar het werkt wel uitstekend. Je opent het en gelijk verschijnen er foto’s in je tijdlijn waar je doorheen kunt scrollen. Je heb als je hem gebruikt geen vragen over hoe je er mee om moet gaan. De term die hiervoor is usability. Een van de vijf essentiële speerpunten waar aan gedacht moet worden als je een communicatiemiddel ontwikkelt. Naast dat het makkelijk te gebruiken moet zijn voor iemand die er geen verstand van heeft, wil je ook dat je er iets aan heb als je het gebruikt. Er zijn veel apps die iets te maken hebben met social media of die opzichzelf al een sociaal medium zijn. Maar Instagram is zo populair geworden omdat het totaal iets nieuws was. Het uploaden van foto’s die je zelf eerst heb kunnen bewerken. Op deze manier voegde het dus iets toe aan je online leven.

 

Het idee achter Facebook en ook Instagram is dat je iets toevoegt aan wat er al is. Namelijk cocreatie. Je bouwt je eigen deel op een groter geheel. Je kan zelf bepale wat je erop zet en wie het kunnen zien. Op deze manier krijg je een heel eigen platform.

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s